Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Τι είναι τα υγρά αναπλήρωσης;

Υγρό Αναπλήρωσης
Υγρό αναπλήρωσης αποκαλείται το υγρό που περιέχεται στα ανταλλακτικά φίλτρα που τοποθετούνται στα ηλεκτρονικά τσιγάρα και γενικότερα στα ηλεκτρονικά προϊόντα καπνίσματος. Το υγρό αναπλήρωσης προσφέρεται σε φιαλίδια των 10ml, 30ml και 50ml. Είναι σίγουρα πιο οικονομικό να χρησιμοποιούμε υγρά αναπλήρωσης παρά να αντικαθιστούμε συνεχώς τα ανταλλακτικά φίλτρα. Πέρα από αυτό όμως, η χρήση υγρού αναπλήρωσης και μάλιστα κατευθείαν στον ατμοποιητή, πολλαπλασιάζει την ποσότητα του παραγόμενου ατμού και έτσι αυξάνει την απόλαυσή μας.

Τα υγρά αναπλήρωσης περιέχουν προπυλενογλυκόλη, μία ουσία που χρησιμοποιείται στα τρόφιμα και τα καλλυντικά, σε ποσοστό μεγαλύτερο από 70%. Έρευνες που έχουν διεξαχθεί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η προπυλενογλυκόλη είναι ακίνδυνη και ασφαλής και μάλιστα παρουσίασε και μικροβιοκτόνο δράση σε ανθρώπους και παιδιά.

Εκτός από την προπυλενογλυκόλη, τα υγρά αναπλήρωσης περιέχουν νερό, γλυκερίνη και άρωμα κατάλληλο για χρήση σε τρόφιμα το οποίο και δημιουργεί τη γεύση. Οι αρωματικές αυτές ουσίες είναι οι ίδιες που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική για να δώσουν ιδιαίτερη γεύση στα τρόφιμα και στα γλυκά ενώ είναι πιστοποιημένες για χρήση και πωλούνται ελεύθερα στην αγορά.

Τα υγρά αναπλήρωσης μπορείτε να τα βρείτε με διάφορες γεύσεις ανάλογα με τα γούστα σας. Υπάρχουν υγρά με γεύση φρούτων, όπως μήλο, εσπεριδοειδή, κεράσι, σταφύλι, βατόμουρο και άλλα καθώς επίσης και με τη γεύση του αγαπημένου σας γλυκού όπως σοκολάτα και τιραμισού. Επιπλέον μπορείτε να βρείτε υγρά με γεύση καφέ, βανίλια, πούρο, μέντα αλλά και γεύση κανονικού τσιγάρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου