Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Τι είναι ο ατμοποιητής του ηλεκτρονικού τσιγάρου;



Ατμοποιητής ηλεκτρονικού τσιγάρου
Ο ατμοποιητής ειναι η “καρδιά” της συσκευής και ένα απο τα σημαντικότερα εξαρτήματα του ηλεκτρονικου τσιγάρου. Είναι η συσκευή η οποία μετατρέπει το υγρό αναπλήρωσης της επιλογής μας σε ατμό.Αυτό επιτυγχάνεται με μία αντίσταση η οποία θερμένεται παίρνοντας ρεύμα απο τη μπαταρία και εξ-ατμίζει το υγρό αναπλήρωσης.

Ο κάθε ατμοποιητής ανάλογα τον τύπο του,αποδίδει διαφορετικά την κάθε γεύση που θα επιλέξετε.Σήμερα στην αγορά υπάρχει τεράστια ποικιλία με ατμοποιητές όπως "clearomizers" οι οποίοι έχουν τοποθετημένη ψηλά την αντίσταση τους και βγάζουν πιο ζεστό ατμο ενώ για παράδειγμα οι Bottom Coil Clearomizers έχουν χαμηλά την αντίσταση τους, με αποτέλεσμα ο ατμός να διανύει μεγαλύτερη απόσταση και να μας έρχεται πιο δροσερός.

Ακόμη υπάρχουν και επισκευάσιμοι ατμοποιητές οι οποίοι συνήθως είναι κατασκευασμένοι απο ανοξείδωτο ατσάλι και έχουν πολύ καλύτερη απόδοση απο τους απλούς του εμπορίου.Με αυτούς ο χρήστης μπορεί να πειραματιστεί με το στησιμο τους πχ. να χρησιμοποιήσει διαφορετικές αντιστάσεις και φυτίλια και να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί.


Οι ατμοποιητές  είναι αναλώσιμοι και έχουν διάρκεια ζωής απο 10 εώς 30 ημέρες.Αυτό εξαρτάται απο τον τρόπο και τη συχνότητα της χρήσης τους.Πρέπει να αντικαθιστούνται για λόγους υγιεινής αλλα και γιατί η απόδοση τους πέφτει με το πέρασμα του χρόνου αλλά και αναλόγως τη χρήση που τους γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου