Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Λίγα λόγια για την ιστορία του ηλεκτρονικού τσιγάρου



Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά, το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή η οποία λειτουργεί με μπαταρία. Κάθε φορά που εισπνέει ο χρήστης, παίρνει μικρές ή μεγάλες ή και καθόλου δόσεις νικοτίνης. Είναι μια εναλλακτική λύση για όσους καπνίζουν διάφορα προϊόντα καπνού , όπως τσιγάρα, πούρα και άλλα. Εκτός από την νικοτίνη που επιλέγει ο καθένας την δόση που θα πάρει, ο ατμός ο οποίος εισπνέεται και στη συνέχεια εκπνέεται περιέχει και αρώματα που μπορεί να έχουν παρόμοια γεύση του καπνού του κανονικού τσιγάρου ή όποια άλλη γεύση μπορείτε να φανταστείτε πχ μέντα ή κεράσι. Βγαίνει , λοιπόν, το συμπέρασμα ότι η συσκευή αυτή έχει καταφέρει να προσφέρει στους καταναλωτές της μια αληθινή προσομοίωση εμπειρίας του καπνίσματος. Ακόμη και στην μορφή έχει παρόμοια με εκείνη του τσιγάρου. Είναι ένας μακρόστενος μικρός σωλήνας στις διαστάσεις του κανονικού τσιγάρου. Μια βασική διαφορά είναι ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα χρησιμοποιούνται άπειρες φορές! Αυτό που αλλάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι το φίλτρο. Για την ιστορία:
  • Στην Ευρώπη το ηλεκτρονικό τσιγάρο ήρθε τον Απρίλιο του 2006. Αρχικά άρχισε να διατίθεται στο εμπόριο του Ηνωμένου Βασιλείου με την ονομασία ‘ηλεκτρονικό τσιγάρο’. Σύντομα ξεκίνησε να προσελκύει το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης και της τεχνολογίας.
  • Σύμφωνα με μία έρευνα ,το 2008 ο αριθμός των χρηστών του ηλεκτρονικού τσιγάρου μονάχα στην Ευρώπη εκτείνονταν στους 300.000. Ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος αριθμός είναι αρκετά μεγαλύτερος.
  • Το Μάιο του 2009 η αμερικάνικη υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων προσπάθησε να "σαμποτάρει" την επιτυχημένη πορεία του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Δημοσίευσε έρευνες οι οποίες καταδείκνυαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως βλαβερό και καρκινογόνο για την υγεία των καταναλωτών του. Εν τέλει, οι συκοφαντίες αυτές διαψεύστηκαν με καινούργιες έρευνες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από την συμβουλευτική επιστημονική εταιρεία Inc.
  • Σήμερα το ηλεκτρονικό τσιγάρο έχει σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία στις πωλήσεις του. Οι χρήστες του μένουν απόλυτα ευχαριστημένοι για την όμορφη εμπειρία καπνίσματος που τους προσφέρει αλλά και για την απαλλαγή από τις βλαβερές ουσίες του κανονικού τσιγάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου