Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο βοήθησε 9 στους 10 να κόψουν το κάπνισμα.

Ηλεκτρονικό Τσιγάρο
Μία καινούρια έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία δείχνει ότι 9 στους 10 έκοψαν το κάπνισμα με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι τόσο αποτελεσματικά ώστε οι περισσότεροι καπνιστές κατάφεραν να κόψουν την κακιά συνήθεια του καπνίσματος παρόλο που μπορεί να μην το πίστευαν στην αρχή.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έρχονται σε αντίθεση με τους αρχικούς φόβους ότι με το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα αυξανόταν η πρόσληψη της νικοτίνης με συνέπεια να μην καταφέρουν μετά να διακόψουν το κάπνισμα τελείως.

Ο καθηγητής John Britton από το Royal Collage of Physicians, προειδοποίησε:"Οι πιο αξιόπιστες εταιρείες κατασκευάζουν ηλεκτρονικά τσιγάρα με τα στάνταρ και το επίπεδο φαρμακευτικών βιομηχανιών, αλλά είναι και πολλοί που εισάγουν στα τυφλά από άλλες χώρες".

Υπολογίζεται ότι στη Βρετανία 700.000 άνθρωποι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά τσιγάρα και θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι το 1 εκατομμύριο μέχρι το τέλος του έτους. Στις ΗΠΑ, αναμένεται οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων να ξεπεράσουν τις πωλήσεις συμβατικών μέσα σε μία δεκαετία.

Η τελευταία διεθνής μελέτη έδειξε ότι 86% των χρηστών ηλεκτρονικών τσιγάρων δεν κάπνισαν ξανά τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες από τότε που άρχισαν να χρησιμοποιούν τις συσκευές. Ο ερευνητής Lynne Dawkins του University of East London, δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων ανέφεραν μεγάλα οφέλη για την υγεία, όπως για παράδειγμα μείωση του βήχα και βελτίωση στην αναπνοή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου